Masthead header

Dorka & Dávid | jegyesfotó

Ugyan adós vagyok még tavalyi esküvői képekkel itt a blogon, de szeretném megnyitni az idei esztendőt is méghozzá Dorka és Dávid jegyesfotóival. Dorkáék sok szempontból “elsők” nekem. Az első idei jegyesfotózást nekik készítettem, és az első egész napos esküvőm is az övék lesz idén. És ők az elsők akiket csak Fuji fényképezőgépekkel fotóztam. Ez a része inkább csak a kollégáknak lehet érdekes, de mivel sok fényképész is figyelemmel kíséri a blogot így bátorkodom egy kicsit “szakmázni”.

DD_jegyes 1

Aki ismer, az tudja, hogy régóta kacsintgatok a Fujifilm MILC kamerái felé, évek óta használok egy X-E2 kamerát, de eddig ritkán vettem elő esküvőn, elsősorban utazássokkor volt nálam. A Fuji viszont nagyon belehúzott az elmúlt években olyan gépvázakat és objektíveket mutatott be melyeket el tudok képzelni a munkám során is, esküvőkön. Az Artwork Photo és a Fujifilm Magyarország jóvoltából lehetőségem volt élesben kipróbálni egy X-T1 vázat 23mm/1.4 és 56mm/1.2 objektívekkel. Mivel már évek óta használok Fujit, nem volt ismeretlen számomra így hamar összebarátkoztunk a kamerával, a lencsék látószögei pedig azok, amiket magam is használok a Nikon rendszeremen (ekv 35mm és 85mm).

DD_jegyes 2

Nagyon pozitív élmény volt ezzel a rendszerrel dolgozni. A dslr kamerákhoz és objektívekhez képest ég és föld a súlybeli különbség, ami azért egy hosszabb fotózásnál igencsak sokat számít. Ha most nem a milc rendszerrel fotóztam volna, akkor a két váz és két objektív súlya 3,1kg, ezzel szemben az X-E2 az X-T1 a 23mm és 52mm összesen 1.5kg. A fele! Azért ez egy egész napos fotózásnál már eléggé fontos különbség. Kezelhetősége számomra nem okoz nehézséget, nem sokban különbözik a dslr-től. Ami más, az a kereső. Az EVF szerintem csodálatos találmány, ami meggyorsítja (számomra) a fotózást. Az, hogy már a keresőben láthatom hogy milyen lesz az expozíció, azt, hogy alá, vagy fölé exponálok, sok-sok percet visszad, mert nem nézegetem a gép hátulját a képek elkészülte után, hogy jól mértem-e fényt, és helyes lett-e a felvétel. Pontosan tudom milyen lett, mert a keresőben már láttam. Egyik kamerán sem éreztem, hogy lassabb lenne az elektonikus kereső mint az elő kép, én nagyon szeretem ezt a megoldást. A képek minősége meg szerintem az alábbi képeket látva magért beszél.

Nagyon köszönöm az Artworknek hogy kipróbálhattam az objektíveket és az X-T1-et, mert megerősített abban, hogy lehet dolgozni velük, és tudják az nyújtani amit elvárok.

Remélem a menyasszonyokat nem ijesztette el ez a pár sor és szívesen megnézik Dávidék fotóit 🙂

DD_jegyes 3DD_jegyes 4DD_jegyes 5DD_jegyes 6DD_jegyes 7DD_jegyes 8DD_jegyes 9DD_jegyes 10DD_jegyes 11DD_jegyes 12DD_jegyes 13DD_jegyes 14DD_jegyes 15DD_jegyes 16DD_jegyes 17DD_jegyes 18DD_jegyes 19DD_jegyes 20DD_jegyes 21DD_jegyes 22DD_jegyes 23DD_jegyes 24DD_jegyes 25DD_jegyes 26DD_jegyes 27

Douleurs prémenstruelles : les connaissances progressent. Lever le tabou de l’endométriose à l’école. cialispascherfr24.com Désir sexuel : l’insaisissable chimie.

Az email címeket bizalmasan kezelem Required fields are marked *

*

*